Руладините се поднасят с плътен сос и се поръсват с натрошено сирене.
Съставки
- 4 с.л. Олио
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 3 бр. Яйца
- 400 г Кайма
- 1/2 връзка Магданоз
- 1 стрък Зелен лук
- 50 г Стафиди
- 1 бр. Зелка
- 100 г Дългозърнест ориз
- 1 л Зеленчуков бульон
- 40 г Сирене Фета
Начин на приготвяне
- 1. Оризът се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката.
- 2. Кочанът на зелето се отстранява с помощта на клиновидни прорези. Зелето се слага в подсолена вода да ври от 3 до 5 минути. Изважда се и се отстраняват външните листа. Процедурата се повтаря, като общо трябва да имате 16 листа, които се притискат с нещо тежко.
- 3. Каймата се омесва с 1 яйце, сол, черен пипер, нарязания на ситно зелен лук и половината магданоз, накълцан на ситно.
- 4. Добавя се отцеденият ориз и измитите и подсушени стафиди.
- 5. От получената смес се оформят 8 продълговати фрикадели. Всяка от тях се слага върху 2 зелеви листа и се завива на руло, като накрая се завързва с готварски конец.
- 6. Олиото се загрява в тиган и руладините. Заливат се със 750 мл бульон и се варят 45-55 минути на среден огън.
- 7. Белтъците се разделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към останалия бульон.
- 8. Постепенно се слагат също и жълтъците и лимоновият сок.
- 9. Сосът се сгъстява на водна баня и се подправя със сол, черен пипер и останалия нарязан на ситно магданоз.