Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина и Габриела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 600 г Свински пържоли
  • 200 г Печурки
  • 200 г Спанак
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 200 г Сирене Чедър
  • 2 бр. Сладък картоф

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете гъбите, лука и чесъна.
  • 2. Запържете ги в тиган с олио или зехтин.
  • 3. Пържолите разстелете на тънко и върху тях сложете тънък слой от плънката с гъбите и спанака. Отгоре наредете сиренето.
  • 4. Навийте всяка пържола на стегнато руло и я застопорете с клечки.
  • 5. Запържете ги на тиган, след което ги сложете във фурната за 10 мин да се запекат.
  • 6. За да направите пюрето обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
  • 7. Сварете ги в подсолена вода.
  • 8. Намачкайте картофите като добавите масло, прясно мляко, сол, черен пипер и индийско орехче.
  • 9. Сервирайте запечените руладини с гарнитура от картофено пюре.