Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина и Габриела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 600 г Свински пържоли
- 200 г Печурки
- 200 г Спанак
- 2 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 200 г Сирене Чедър
- 2 бр. Сладък картоф
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете гъбите, лука и чесъна.
- 2. Запържете ги в тиган с олио или зехтин.
- 3. Пържолите разстелете на тънко и върху тях сложете тънък слой от плънката с гъбите и спанака. Отгоре наредете сиренето.
- 4. Навийте всяка пържола на стегнато руло и я застопорете с клечки.
- 5. Запържете ги на тиган, след което ги сложете във фурната за 10 мин да се запекат.
- 6. За да направите пюрето обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
- 7. Сварете ги в подсолена вода.
- 8. Намачкайте картофите като добавите масло, прясно мляко, сол, черен пипер и индийско орехче.
- 9. Сервирайте запечените руладини с гарнитура от картофено пюре.