За да направите тези тортелини с приятен розов цвят, ще ви е необходимо цвекло. То е естествен, доста силен оцветител.
За пълненежа ще са ви необходими:
300 г рикота
70 г настърган пармезан
сол, пипер
1 жълтък
щипка индийско орехче
Смесете рикота и пармезана в купа. Настържете около 1/4 с. л. индийско орехче. Добавете черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете настрана.
За масления сос ще са ви нужни:
100 г масло
сокът на половин портокал
2 листенца естрагон
балсамов оцет
сол
черен пипер
шепа лешници
Разтопете маслото в тенджера и добавете портокалов сок, естрагона и лешниците. Добавете няколко капки балсамов оцет и оставете да къкри. Сипете тортелините в соса и внимателно разбъркайте.
Сервирайте с допълнително настърган пармезан, сол и пипер.
Съставки
- 3 бр. Яйца
- 100 г Пюре от цвекло
- 350 г Брашно
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Смесете яйцата и пюрето от цвекло заедно.
- 2. Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му. Там сипете половината от мократа смес и солта. Смесете с вилица. Добавете още малко от яйцата с пюре и разбъркайте.
- 3. Замесете тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да почине 20 минути.
- 4. Разточете тестото с машина за макаронени изделия. Минете парчето поне 2 пъти преди да намалите размера на дебелината. Трябва да стане доста тънко. Ако нямате специална машина, разточете внимателно с точилка.
- 5. Нарежете на квадрати. Поставете с лъжица от пълнежа точно в центъра. Отгоре поставете друг квадрат. Притиснете краищата един към друг с вилица.
- 6. Сварете тортелините за 3-4 минути.