За да направите тези тортелини с приятен розов цвят, ще ви е необходимо цвекло. То е естествен, доста силен оцветител. 

За пълненежа ще са ви необходими:

300 г рикота
70 г настърган пармезан
сол, пипер
1 жълтък 
щипка индийско орехче

Смесете рикота и пармезана в купа. Настържете около 1/4 с. л. индийско орехче. Добавете  черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете настрана.

За масления сос ще са ви нужни: 

100 г масло
сокът на половин портокал
2 листенца естрагон
балсамов оцет
сол
черен пипер
шепа лешници

Разтопете маслото в тенджера и добавете портокалов сок, естрагона и лешниците. Добавете няколко капки балсамов оцет и оставете да къкри. Сипете тортелините в соса и внимателно разбъркайте.

Сервирайте с допълнително настърган пармезан, сол и пипер.

Съставки

  • 3 бр. Яйца
  • 100 г Пюре от цвекло
  • 350 г Брашно
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете яйцата и пюрето от цвекло заедно. 
  • 2. Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му. Там сипете половината от мократа смес и солта. Смесете с вилица. Добавете още малко от яйцата с пюре и разбъркайте. 
  • 3. Замесете тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да почине 20 минути.
  • 4. Разточете тестото с машина за макаронени изделия. Минете парчето поне 2 пъти преди да намалите размера на дебелината. Трябва да стане доста тънко. Ако нямате специална машина, разточете внимателно с точилка. 
  • 5. Нарежете на квадрати. Поставете с лъжица от пълнежа точно в центъра. Отгоре поставете друг квадрат. Притиснете краищата един към друг с вилица. 

     

  • 6. Сварете тортелините за 3-4 минути.