Едно здравословно и бързо предложение, което може да приготвите у дома, когато не разполагате с много време за вечеря. Липсата на време обаче не бива да е за сметка на вкусната храна. Тази рецепта съчетава лекотата на пилешкото месо с екзотиката на кокосовото брашно. Ако не разполагате с такова, може да използвате фини овесени ядки - така коричката ще стане още по-плътна и крупкава. В краен случай може да замените и с царевично брашно или грис.
Съставки
- 6 бр. Пилешко филе
- 2 бр. Яйца
- 1/2 ч.ч. Кокосово брашно
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 2 скилидки Чесън
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото филе на жулиени. Разбийте яйцето в купа, а брашното сипете в плоска чиния.
- 2. Потопете всяко парче месо в яйцето, след което го оваляйте в брашното от всички страни.
- 3. Подредете месото в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса С фурна с вентилатор за 15 минути. На седмата минути обърнете месото.
- 4. Сервирайте филетата със сос. Разбъркайте киселото мляко с малко сол. Нарежете чесъна на много ситно и го смесете с млякото. Добавете и чесъна. Потапяйте парчето месо в соса преди всяка хапка, за да се насладите на сочна и ароматна вечеря.