Едно здравословно и бързо предложение, което може да приготвите у дома, когато не разполагате с много време за вечеря. Липсата на време обаче не бива да е за сметка на вкусната храна. Тази рецепта съчетава лекотата на пилешкото месо с екзотиката на кокосовото брашно. Ако не разполагате с такова, може да използвате фини овесени ядки - така коричката ще стане още по-плътна и крупкава. В краен случай може да замените и с царевично брашно или грис. 

Съставки

  • 6 бр. Пилешко филе
  • 2 бр. Яйца
  • 1/2 ч.ч. Кокосово брашно
  • 1 ч.ч. Кисело мляко
  • 2 скилидки Чесън
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото филе на жулиени. Разбийте яйцето в купа, а брашното сипете в плоска чиния. 
  • 2. Потопете всяко парче месо в яйцето, след което го оваляйте в брашното от всички страни. 

     

  • 3. Подредете месото в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса С фурна с вентилатор за 15 минути. На седмата минути обърнете месото.  

     

  • 4. Сервирайте филетата със сос. Разбъркайте киселото мляко с малко сол. Нарежете чесъна на много ситно и го смесете с млякото. Добавете и чесъна. Потапяйте парчето месо в соса преди всяка хапка, за да се насладите на сочна и ароматна вечеря.