Ако сте ЗА ориза, това е идеалният вкусен и засищащ избор за Вас.

Съставки

  • 4=5 стръка Магданоз
  • 50 г Краве масло
  • 1 скилидка Чесън
  • 1 с.л. Бяло вино
  • 300 г Ориз
  • 1 бр. Глава лук
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 л Зеленчуков бульон
  • 50 г Пармезан

Начин на приготвяне

  • 1. Зеленчуковият бульон се загрява в малка тенджера и се оставя да ври на слаб огън.
  • 2. Маслото и зехтинът се загряват в голяма тенджера.
  • 3. Добавя се нарязаната глава лук и счуканата скилидка чесън. Запържват се на умерен огън за 4-5 минути, докато омекнат.
  • 4. С дървена лъжица се разбърква оризът, за да се размеси с лука.
  • 5. Добавя се бялото вино и се вари, докато почти се изпари. Сипва се черпак горещ бульон. Вари се като се бърка от време на време, докато оризът поеме бульона.
  • 6. След около 20 минути или докато ризотото стане меко и кремообразно, се добавя нарязаният пресен магданоз.
  • 7. Посолява се на вкус и се сервира поръсено обилно с пармезан.