Ако сте ЗА ориза, това е идеалният вкусен и засищащ избор за Вас.
Съставки
- 4=5 стръка Магданоз
- 50 г Краве масло
- 1 скилидка Чесън
- 1 с.л. Бяло вино
- 300 г Ориз
- 1 бр. Глава лук
- 1 с.л. Зехтин
- 1 л Зеленчуков бульон
- 50 г Пармезан
Начин на приготвяне
- 1. Зеленчуковият бульон се загрява в малка тенджера и се оставя да ври на слаб огън.
- 2. Маслото и зехтинът се загряват в голяма тенджера.
- 3. Добавя се нарязаната глава лук и счуканата скилидка чесън. Запържват се на умерен огън за 4-5 минути, докато омекнат.
- 4. С дървена лъжица се разбърква оризът, за да се размеси с лука.
- 5. Добавя се бялото вино и се вари, докато почти се изпари. Сипва се черпак горещ бульон. Вари се като се бърка от време на време, докато оризът поеме бульона.
- 6. След около 20 минути или докато ризотото стане меко и кремообразно, се добавя нарязаният пресен магданоз.
- 7. Посолява се на вкус и се сервира поръсено обилно с пармезан.