Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 бр. Сирене Камамбер
- 1 бр. Франзела
- 2 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Жълти чушки
- 2 бр. Домати
- 2 бр. Патладжани
- 2 бр. Тиквички
- 4 филета Бяла риба
Начин на приготвяне
- 1. За да приготвите рататуй най-напред измийте всичкизеленчуци.
- 2. Обелете тиквичките, патладжаните, лука и чесъна.
- 3. Нарежете ги на кубчета, а лука и чесъна на ситно.
- 4. Чушките изпечете, обелете и нарежете.
- 5. В тиган съсзехтин запържете тиквичките, патладжаните, лука, чесъна. Добавете чушките.
- 6. След като всичко се позапържи добавете наситненидоматите и пресните подправки.
- 7. Оставете на котлона до пълна готовност на зеленчуците.Подправете със сол на вкус.
- 8. Рибата сложете върху фолио, отгоре парче масло, сол, резенлимон и наситнен магданоз Завийте я във фолиото.
- 9. Изпечете на фурна за 8-10 мин на 180 C.
- 10. В загрятата фурна сложете нарязани филийки от франзелата,намазани със зехтин и с парченце камамбер отгоре. След като сиренето се разтописа готови.
- 11. Сервирайте рибата с рататуй и брускета с камембер.