Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 1 бр. Сирене Камамбер
  • 1 бр. Франзела
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Жълти чушки
  • 2 бр. Домати
  • 2 бр. Патладжани
  • 2 бр. Тиквички
  • 4 филета Бяла риба

Начин на приготвяне

  • 1. За да приготвите рататуй най-напред измийте всичкизеленчуци. 
  • 2. Обелете тиквичките, патладжаните, лука и чесъна.
  • 3. Нарежете ги на кубчета, а лука и чесъна на ситно.
  • 4. Чушките изпечете, обелете и нарежете.
  • 5. В  тиган съсзехтин запържете тиквичките, патладжаните, лука, чесъна. Добавете чушките.
  • 6. След като всичко се позапържи добавете наситненидоматите и пресните подправки. 
  • 7. Оставете на котлона до пълна готовност на зеленчуците.Подправете със сол на вкус.
  • 8. Рибата сложете върху фолио, отгоре парче масло, сол, резенлимон и наситнен магданоз Завийте я във фолиото.
  • 9. Изпечете на фурна за 8-10 мин на 180 C.
  • 10. В загрятата фурна сложете нарязани филийки от франзелата,намазани със зехтин и с парченце камамбер отгоре. След като сиренето се разтописа готови.
  • 11. Сервирайте рибата с рататуй и брускета с камембер.