Вкусна рецепта, предоставена от мама Нели и Иво Карамански - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 бр. Авокадо
- 1 коренче Пащърнак
- 2 бр. Картофи
- 1/2 глава Целина
- 800 г Сьомга
- 2 с.л. Дижонска горчица
- 2 бр. Лимони
Начин на приготвяне
- 1. За да направите пюрето обелете зеленчуците, нарежете ги на кубчета и ги сварете в подсолена вода.
- 2. Пасирайте ги още топли като добавите масло, прясно мляко, сол и наситнен копър.
- 3. Овкусете рибата със сухата подправки и я изпечете от двете страни в тиган с малко зехтин.
- 4. За да направите пюрето сложете в купа обелено авокадото, сок от лимон, горчица, мед, зехтин, черен пипер и сол.
- 5. Сервирайте рибата, гарнирана с пюрето от пащърнак и соса от авокадо.