Вкусна рецепта, предоставена от мама Нели и Иво Карамански - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 бр. Авокадо
  • 1 коренче Пащърнак
  • 2 бр. Картофи
  • 1/2 глава Целина
  • 800 г Сьомга
  • 2 с.л. Дижонска горчица
  • 2 бр. Лимони

Начин на приготвяне

  • 1. За да направите пюрето обелете зеленчуците, нарежете ги на кубчета и ги сварете в подсолена вода.
  • 2. Пасирайте ги още топли като добавите масло, прясно мляко, сол и наситнен копър.
  • 3. Овкусете рибата със сухата подправки и я изпечете от двете страни в тиган с малко зехтин.
  • 4. За да направите пюрето сложете в купа обелено авокадото, сок от лимон, горчица, мед, зехтин, черен пипер и сол. 
  • 5. Сервирайте рибата, гарнирана с пюрето от пащърнак и соса от авокадо.