Вкусна рецепта, предоставена от мама Мама Красимира и Цветан Ангелови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 100 г Орехи
 - 1 скилидка Чесън
 - 100 г Сушени домати
 - 1 ч.ч. Червена леща
 - 5 с.л. Зехтин
 - 1 с.л. Захар
 - 1 с.л. Горчица
 - 2 бр. Портокали
 - 4 филета Бяла риба
 - 1/2 ч.л. Кимион
 - 2 с.л. Лимонов сок
 
Начин на приготвяне
- 1. Сварете лещата за около 15 минути във врящавода, след това я отцедете.
 - 2. Направете маринатата катонастържете кората на портокала и изстискайте сока. Разбъркайте ги в купа сгорчицата, захарта, и зехтина.
 - 3. Сложетевсяко филе риба върхуалуминиево фолио и го намажете с маринатата.
 - 4. Завийте фолиото и печетеоколо 10 мин на 220 C.
 - 5. През това време пригответе пюрето от леща:
 - 6. В купа намачкайте сварената леща, кимиона, лимоновия сок.
 - 7. Добавете орехите, запеченина сух тиган, нарязаните домати и чесън.
 - 8. Овкусете със сол и зехтин.Хубаво разбъркайте.
 - 9. Сервирайтерибата, гарнирана с пюрето.
 
                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    