Вкусна рецепта, предоставена от мама Мама Красимира и Цветан Ангелови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 100 г Орехи
- 1 скилидка Чесън
- 100 г Сушени домати
- 1 ч.ч. Червена леща
- 5 с.л. Зехтин
- 1 с.л. Захар
- 1 с.л. Горчица
- 2 бр. Портокали
- 4 филета Бяла риба
- 1/2 ч.л. Кимион
- 2 с.л. Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Сварете лещата за около 15 минути във врящавода, след това я отцедете.
- 2. Направете маринатата катонастържете кората на портокала и изстискайте сока. Разбъркайте ги в купа сгорчицата, захарта, и зехтина.
- 3. Сложетевсяко филе риба върхуалуминиево фолио и го намажете с маринатата.
- 4. Завийте фолиото и печетеоколо 10 мин на 220 C.
- 5. През това време пригответе пюрето от леща:
- 6. В купа намачкайте сварената леща, кимиона, лимоновия сок.
- 7. Добавете орехите, запеченина сух тиган, нарязаните домати и чесън.
- 8. Овкусете със сол и зехтин.Хубаво разбъркайте.
- 9. Сервирайтерибата, гарнирана с пюрето.