Вкусна рецепта, предоставена от мама Мама Красимира и Цветан Ангелови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 100 г Орехи
  • 1 скилидка Чесън
  • 100 г Сушени домати
  • 1 ч.ч. Червена леща
  • 5 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Захар
  • 1 с.л. Горчица
  • 2 бр. Портокали
  • 4 филета Бяла риба
  • 1/2 ч.л. Кимион
  • 2 с.л. Лимонов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете лещата за около 15 минути във врящавода, след това я отцедете.
  • 2. Направете маринатата катонастържете кората на портокала и изстискайте сока. Разбъркайте ги в купа сгорчицата, захарта, и зехтина.
  • 3. Сложетевсяко филе риба върхуалуминиево фолио и го намажете с маринатата. 
  • 4. Завийте фолиото и печетеоколо 10 мин на 220 C.
  • 5. През това време пригответе пюрето от леща:
  • 6. В купа намачкайте сварената леща, кимиона, лимоновия сок. 
  • 7. Добавете орехите, запеченина сух тиган, нарязаните домати и чесън.
  • 8. Овкусете със сол и зехтин.Хубаво разбъркайте.
  • 9. Сервирайтерибата, гарнирана с пюрето.