Рибно филе (бяла риба, хек, сьомга) може да сготвите бързо на тиган. Като гарнитура освен класическата картофена салата с лук и маслини може да задушите зеленчуци по избор – карфиол, моркови, броколи, брюкселско зеле.
Съставки
- 600-700 г Филе от риба
 - 1 бр. Лимон
 - 1 щипка Сол
 - 1 връзка Босилек
 - 1 щипка Черен пипер
 - 1-2 връзки Копър
 - 1 връзка Магданоз
 - 10 китки Броколи
 - 300 г Брюкселско зеле
 - 100 мл Зехтин
 - 400 г Бейби моркови
 
Начин на приготвяне
- 1. Когато рибните филета са замразени, се изваждат по-рано, за да се размразят. Попиват се с кърпа преди термичната обработка.
 - 2. Сгорещява се зехтин на дъното на тефлонов или грил тиган, без да се прекалява с мазнината.
 - 3. По-добре да се долива по малко зехтин за всяко ново парче риба.
 - 4. Всяко парче се слага да се запече за около 2-3 минути, след което с тефлонова решетъчна лъжица се обръща внимателно, за да не се натроши. Порцията риба се пече на тигана още 2-3 минути и от другата страна.
 - 5. Подправя се накрая с черен пипер. При сервиране се поръсва още черен пипер и от другата страна на рибните филета.
 - 6. Зеленчуците се задушават с малко олио и соев сос по желание.
 - 7. Ястието се поднася с резенче лимон и задушени зеленчуци. Декорира се със свеж босилек, копър и магданоз.
 

                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    