Рибно филе, бахар, розмарин, зехтин, лимон, картофи, пресен лук, корен от магданоз, девесил... неповторимо рибно изкушение.
Съставки
- 1 бр. Лимон
- 4 бр. Филе от риба
- 5 зрънца Бахар
- 1-2 стръка Розмарин
- 1 коренче Магданоз
- 2 с.л. Зехтин
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 4 бр. Картофи
- 3 стръка Пресен лук
- 1-2 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. В тенджера или съд за варене на пара се кипва 1 ч.ч. вода, заедно с подправките - бахар, розмарин и корен от магданоз.
- 2. Рибното филе се осолява и се поръсва с черен пипер.
- 3. В приставката се поставят рибните филета и се вари за около 10 минути.
- 4. Рибата внимателно се изважда, за да не се натроши.
- 5. Полива се със зехтин и се поднася с резени лимон и гарнитура от варени картофи.
- 6. За гарнитурата: картофите се сваряват. Нарязват се на едри кубчета и се овкусяват с нарязания лук, зехтина, сол на вкус и се поръсват с девесил.