Рибно филе, бахар, розмарин, зехтин, лимон, картофи, пресен лук, корен от магданоз, девесил... неповторимо рибно изкушение.

Съставки

  • 1 бр. Лимон
  • 4 бр. Филе от риба
  • 5 зрънца Бахар
  • 1-2 стръка Розмарин
  • 1 коренче Магданоз
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 4 бр. Картофи
  • 3 стръка Пресен лук
  • 1-2 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. В тенджера или съд за варене на пара се кипва 1 ч.ч. вода, заедно с подправките - бахар, розмарин и корен от магданоз.
  • 2. Рибното филе се осолява и се поръсва с черен пипер.
  • 3. В приставката се поставят рибните филета и се вари за около 10 минути.
  • 4. Рибата внимателно се изважда, за да не се натроши.
  • 5. Полива се със зехтин и се поднася с резени лимон и гарнитура от варени картофи.
  • 6. За гарнитурата: картофите се сваряват. Нарязват се на едри кубчета и се овкусяват с нарязания лук, зехтина, сол на вкус и се поръсват с девесил.