Това ястие се прави със стар, твърд хляб. Т. нар. рециклиране на храна, т.е. използването й по всякакви възможни начини, за да не бъде изхвърляна, е практика, която е добре да придобием не само когато сме финансово затруднени в края на месеца. 

Рецептата е подходяща за хора с изтънели преди заплата портфейли, защото е с малко съставки, и такива, които могат да се купят на не високи цени. 

Обща цена на ястието: 4-5 лв

Съставки

  • 3 с.л. Брашно
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 3 с.л. Краве масло
  • 1 глава Лук
  • 1,5 ч.ч. Прясно мляко
  • 3 бр. Яйца
  • 300 г Хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Натрошете хляба на малкипарчета и ги запържете в масло до златисто. 
  • 2. Разбийте яйцата с млякото, прибавете брашното, солта и пипера.  Добавете запържения хляб. Нарежете лука и госложете в тестото. Оставете в хладилника за 1 час.
  • 3. Кипнете 350 мл вода с 1 с. л. сол и оставете да ври на ниски градуси.
  • 4. Извадете тестото от хладилника и направете от него топчета. Пуснете ги във водата да врат. Когато са готови, те ще олекнат и ще изплуват на повърхността. Оставете ги още за минутка във водата, след което ги извадете.
  • 5. Оставете да се изцедят върху чиния, застлана със салфетка.
  • 6. Може да ги залеете с разтопено масло и да поръсите с пресни подправки – копър или магданоз.