В този т. нар. сух таратор киселото мляко не се разрежда с вода. Консистенцията му повече прилича на сос или салата, откъдето идва и името му.

За разлика от традиционния таратор, в който орехите са нарязани на малки парчета, тук е добре те да са смлени. Така по-добре се смесват с млякото и му придават още повече гъстота. 

Порциятa e за двама. За да има на кого да кажеш "Наздраве!"

Съставки

  • 500 г Кисело мляко
  • 1 бр. Краставица
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Орехи
  • 1/2 китка Копър
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете краставицата на ситно.
  • 2. Счукайте копъра със солта и чесъна. Смесете с краставицата.
  • 3. Към зеленчуците добавете киселото мляко и солта и разбъркайте добре. 
  • 4. Поръсете със смлените орехи. 
  • 5. Сервирайте студено. Може да охладите и с няколко кубчета лед.