В този т. нар. сух таратор киселото мляко не се разрежда с вода. Консистенцията му повече прилича на сос или салата, откъдето идва и името му. 
За разлика от традиционния таратор, в който орехите са нарязани на малки парчета, тук е добре те да са смлени. Така по-добре се смесват с млякото и му придават още повече гъстота. 
Порциятa e за двама. За да има на кого да кажеш "Наздраве!"
Съставки
- 500 г Кисело мляко
 - 1 бр. Краставица
 - 2 с.л. Зехтин
 - 2 скилидки Чесън
 - 2 с.л. Орехи
 - 1/2 китка Копър
 - 1 щипка Сол
 
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете краставицата на ситно.
 - 2. Счукайте копъра със солта и чесъна. Смесете с краставицата.
 - 3. Към зеленчуците добавете киселото мляко и солта и разбъркайте добре.
 - 4. Поръсете със смлените орехи.
 - 5. Сервирайте студено. Може да охладите и с няколко кубчета лед.
 

                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    