Идеалното лятно мезе!

Съставки

  • 1-2 щипки Сол
  • 4 с.л. Зехтин
  • 1 ч.л. Мента
  • 1/2 бр. Лимонов сок
  • 1 глава Лук
  • 4 скилидки Чесън
  • 2 бр. Тиквички
  • 1-2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят за 20 минути, да се отцедят.
  • 2. Наситненият лук се запържва в 2 с. л. зехтин, докато омекне.
  • 3. Прибавят се наситненият чесън и тиквичките и се запържват за 5–10 минути.
  • 4. Смилат се в блендер, заедно с лимоновия сок, ментата, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус.
  • 5. Дипът се поднася охладен.