Идеалното лятно мезе!
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 4 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Мента
- 1/2 бр. Лимонов сок
- 1 глава Лук
- 4 скилидки Чесън
- 2 бр. Тиквички
- 1-2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят за 20 минути, да се отцедят.
- 2. Наситненият лук се запържва в 2 с. л. зехтин, докато омекне.
- 3. Прибавят се наситненият чесън и тиквичките и се запържват за 5–10 минути.
- 4. Смилат се в блендер, заедно с лимоновия сок, ментата, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус.
- 5. Дипът се поднася охладен.