Равиолите са леко пипкаво ястие, но са толкова вкусни, че си заслужава да инвестирате тези усилия в невероятно вкусна и тържествена за сетивата комбинация от вкусове.
Съставки
- 8 листа Салвия
- 1 с.л. Сметана
- 1 бр. Белтък
- 1 бр. Жълтък
- 30 г Пармезан
- 280 г Сирене Рикота
- 2 с.л. Зехтин
- 3 бр. Яйца
- 2 ч.л. Сол
- 200 г Пшеничен грис
- 200 г Бяло брашно
- 70 г Краве масло
- 3 бр. Лимони
Начин на приготвяне
- 1. В кухненски робот сложете брашното и солта. Разбъркайте, добавете яйцата и зехтина. Бъркайте докaто се оформи топка. Прехвърлете върху набрашнен плот и месете 7-8 минути, до получаванто на меко гладко тесто.
- 2. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.
- 3. В купа сложете сиренето рикота, настърганият пармезан, отделения жълтък от яйцето (белтъка запазете за намазване), лимоновата кора и посолете. Разбъркайте добре, покрийте с фолио и приберете в хладилника, докато дойде време да ползвате.
- 4. Разрежете тестото на 4 части и разточете тънки дълги кори на ръка или с машина за паста.
- 5. Сложете по 1 чаена лъжичка от плънката на разстояние една от друга, намажете с отделеният белтък и покрийте с тесто. Притиснете добре с пръсти около плънката, за да не остане въздух.
- 6. Готовите равиоли дръжте върху набрашнена повърхност.
- 7. Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете равиолите на порции за около 4 минути, докато изплуват на повърхността.
- 8. В голям тиган разтопете маслото на средно висока температура и сложете сварените равиоли. Запържете за 3-4 минути от всички страни, започнат да покафеняват, полейте с лимоновия сок и извадете в чинии. Поръсете с настъргана лимонова кора.