Този солен кекс е пухкав и лек - идеален за закуска или за следобедно, подкрепително хапване. Ако искате да добавите още аромати и вкусове в него - може да изплзвате нарязани листа от розмарин или да стриете суха мащерка. 

 

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 1/4 ч.л. Сода за хляб
  • 2 с.л. Краве сирене
  • 50 г Пълнозърнесто брашно от лимец
  • 60 г Крем сирене
  • 250 г Сирене Рикота
  • 4 бр. Яйца
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата се разбиват с миксер със солта и содата. Добавят се двата вида сирене и черния пипер и се разбърква добре.
  • 2. Брашното се сипва лъжица по лъжица, като се разбърква с шпатула. Формата за кекс (диаметър 22 см) се намазнява с малко олио и тестото се изсипва вътре.
  • 3. Пече се около 25 минути предварително загрята на 220 градуса фурна. Проверява се дали е изпечено, като се забие суха клечка в кекса. Ако излезе, без полепнало тесто по нея, кексът е готов.