Този солен кекс е пухкав и лек - идеален за закуска или за следобедно, подкрепително хапване. Ако искате да добавите още аромати и вкусове в него - може да изплзвате нарязани листа от розмарин или да стриете суха мащерка.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 1/4 ч.л. Сода за хляб
- 2 с.л. Краве сирене
- 50 г Пълнозърнесто брашно от лимец
- 60 г Крем сирене
- 250 г Сирене Рикота
- 4 бр. Яйца
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата се разбиват с миксер със солта и содата. Добавят се двата вида сирене и черния пипер и се разбърква добре.
- 2. Брашното се сипва лъжица по лъжица, като се разбърква с шпатула. Формата за кекс (диаметър 22 см) се намазнява с малко олио и тестото се изсипва вътре.
- 3. Пече се около 25 минути предварително загрята на 220 градуса фурна. Проверява се дали е изпечено, като се забие суха клечка в кекса. Ако излезе, без полепнало тесто по нея, кексът е готов.