Неверятното пуешко се поднася със свежа зелена салата.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 600 г Пуешко филе
- 150 г Сирене Гауда
- 200 г Бекон
- 4 бр. Яйца
- 1/2 бр. Багета
- 200 г Брашно
- 2-3 стръка Мащерка
- 1 щипка Сол
- 2-3 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Пуешкото филе се нарязва на 4 еднакви парченца и се разрязва напречно на две.
- 2. Всяко парче се начуква и овкусява със сол и пипер от двете страни и се загъва с фолио.
- 3. В блендер се поставя начупената на парченца багета и се смила на едри трохи
- 4. Овкусява се с прясна мащерка, сол, черен пипер и се налива малко зехтин, за да се навлажни хляба. Готовата смес се изсипва в шипок и плитък съд.
- 5. Беконът се нарязва на тънки парченца. В широка купа се се изсипва брашното за паниране. В друга серазбиват яйцата. Всичко се овкусява със сол и пипер.
- 6. Върху всяко парче пуешко се нареждат тънки парченца бекон и гауда.
- 7. Притискат се леко с пръсти и внимателно се потапя в брашното, след това – в яйцата, а накрая – в хлебните трохи.
- 8. В тиган се сгорещява малко зехтин и месото се запържва по 4 минути от всяка страна.
- 9. Фурната се загрява до 220 градуса.
- 10. Месото се подрежда в тава, покрита с хартия за печене и се запича за 7-8 минути.