Неверятното пуешко се поднася със свежа зелена салата.

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 600 г Пуешко филе
  • 150 г Сирене Гауда
  • 200 г Бекон
  • 4 бр. Яйца
  • 1/2 бр. Багета
  • 200 г Брашно
  • 2-3 стръка Мащерка
  • 1 щипка Сол
  • 2-3 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Пуешкото филе се нарязва на 4 еднакви парченца и се разрязва напречно на две.
  • 2. Всяко парче се начуква и овкусява със сол и пипер от двете страни и се загъва с фолио.
  • 3. В блендер се поставя начупената на парченца багета и се смила на едри трохи
  • 4. Овкусява се с прясна мащерка, сол, черен пипер и се налива малко зехтин, за да се навлажни хляба. Готовата смес се изсипва в шипок и плитък съд.
  • 5. Беконът се нарязва на тънки парченца. В широка купа се се изсипва брашното за паниране. В друга серазбиват яйцата. Всичко се овкусява със сол и пипер.
  • 6. Върху всяко парче пуешко се нареждат тънки парченца бекон и гауда.
  • 7. Притискат се леко с пръсти и внимателно се потапя в брашното, след това – в яйцата, а накрая – в хлебните трохи.
  • 8. В тиган се сгорещява малко зехтин и месото се запържва по 4 минути от всяка страна.
  • 9. Фурната се загрява до 220 градуса.
  • 10. Месото се подрежда в тава, покрита с хартия за печене и се запича за 7-8 минути.