Обикновените палачинки са любима храна на мнозина, но те са тежък старт за деня, особено ако ги хапваме с домашен конфитюр, а в тестото им влиза допълнително масло и мляко. С някои леки промени на продуктите можем да направим палачинката здравословно ястие, което да ни даде много енергия за предстоящия ден. 


В тези палачинки добавяме 1 мерителна лъжица протеин на прах. Това е съставка, която плаши много хора, защото я свързват с химия, вредни вещества, опасности за здравето и т.н. Истината е, че много хора слагат знак за равенство между анаболните стероиди с хранителните добавки, което е грешно. Суроватъчният протеин се прави от суроватката, която остава при производството на сирене. Тя съдържа аминокиселини, които са изключително важни за здравето, развитието и фукционирането на организма. Те са заложени в човешкото ДНК, което означава, че не предоставяме на тялото си нищо ново и непознато. Веган протеините на прах са от грах, фъстъци, ориз, коноп и др. Протеинът на прах е хранителна добавка, която доставя на организма нужните витамини и минерали, подпомага обмяната на веществата и участва в изгрждането на живи клетки и растежа на мускулната маса.  

Най-добре е да хапвате тези палачинки в комбинация с извара за солен вариант и пресни плодове - за сладък. 

 

 

Съставки

  • 3 с.л. Овесени ядки
  • 1 доза Протеин на прах
  • 3 ч.л. Кокосово масло
  • 1 бр. Банан
  • 1 бр. Яйце

Начин на приготвяне

  • 1. Намачкайате банана с вилица, докато се получи пюре.
  • 2. Чукнете яйцето при банана и разбъркайте с вилицата, за да стане хомогенно. 
  • 3. Добавете протеина на прах и овесените ядки и разбъркайте. 
  • 4. Разтопете кокосовото масло в тигана, в който ще правите палачинките. изсипете го в сместа и объркайте. Така и самият тиган ще бъде намазнен, а и ще разтопите маслото, за да се смеси по-лесно с останалите продукти. 
  • 5. Вземайте по 2 с.л. от сместа и печете палачинките в добре сгорещен тиган. След като са готови от едната страна, обърнете и печете от другата. Отнема общо около 3 минути на средно висока температура. 

     

  • 6. Хапвайте с мед, кленов сироп, пресни плодове или извара.