Този кейк е истински разкош от аромати и вкусове. В сърцевината му се крият стафиди, накиснати предварително в ром. Това не само ги прави по-меки, но придава и изключителен, опияняващ аромат. За да сте сигурни, че стафафидите няма да отидат в долната част на кейка, може да ги овъргаляте в малко брашно. Нужно е да имат съвсем лек слой, за да не потъват в тестото.
Съставки
- 1 пакетче Бакпулвер
- 2 ч.ч. Брашно
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 2 бр. Яйца
- 2 с.л. Ром
- 2 ч.ч. Захар
- 125 г Краве масло
- 120 г Крем сирене
- 1/2 ч.ч. Стафиди
- 1 пакетче Ванилия
- 1/2 ч.ч. Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Сипете стафидите в купа и ги залейте с рома. Оставете ги да се накиснат поне 30 минути.
- 2. В купа разбийте маслото с 1 ч.ч. захар. В друга купа разбийте яйцата с другата чаша захар. Сместа с яйцата добавете постепенно към сместа с маслото и разбъркайте.
- 3. Добавете леко разбърканото кисело мляко, стафидите и бакпулвера, смесен с брашното. Разбъркайте.
- 4. Намаслете добре тавичка. Поръсете я с брашно и внимателно разтръскайте, така че да отиде навсякъде. Така ще сте сигурни, че сладкишът няма да залепне. Изсипете сместа.
- 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като сладкишът изстине, се поръсва с пудра захар, смесена с 1 пакетче ванилия.