Тиквичките - тези крехки, зелени вкусотии, които се гледат лесно в градината и дават толкова изобилен плод. Нужна ви е само една от тях за тази рецепта. Но това руло е толкова леко и вкусно, че със сигурност ще ви стане любимо и ще имате нужда от още тиквички. Рулото така се хареса на дъщеря ми, че заподскача на един крак, когато го опита за първи път. Затова го нарекохме "подскачащо".
Пълнежът от крем сирене, в комбинация със заквасена сметана, чудесно допълва вкуса на тиквичка със спанак от блата на рулото. Може да използвате шунка или пушена сьомга. По желание допълнително овкусете с копър.
Съставки
- 1 опаковка Крме сирене
- 4 с.л. Царевично нишесте
- 3 бр. Яйца
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1/2 ч.л. Хималайска сол
- 3 скилидки Чесън
- 200 г Спанак
- 1 бр. Тиквички
- 1 ч.ч. Квасена сметана
- 7 резена Пушена шунка
Начин на приготвяне
- 1. Спанакът се измива и се поставя в кипнала вода, подсолена с 1 ч. л. сол. Бланшира се за 2 минути. За да се запази наситеният му цвят и рулото също да е свежо зелено, веднага след това се поставя в купа със студена вода и кубчета лед.
- 2. В пасатор се смесват спанака, тиквичката, чесъна, босилека, солта и пипера, докато се получи гладко пюре.
- 3. Отделно се разбиват яйцата. Когато станат хомогенни, към тях се сипва пюрето с тиквичката. Постепенно се добавя нишестето и се разбърква с шпатула.
- 4. Тава се застила с хартия за печене и сместа се изсипва отгоре. С лъжица се разнася равномерно по цялата повърхност, за да стане блата еднакво дебел навсякъде.
- 5. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 12 минути.
- 6. След като се охлади леко, се обръща върху кърпа и се маха хартията за печене.
- 7. Намазва се със смес от крем сирене и сметана. По ширина се нареждат резенчетата шунка. Навива се на стегнато руло. Може да се консумира веднага или да се остави в хладилника, за да се стегне за 30 минути.