В дните за постно хранене може да се завърши с десерт - тарталети със свежи плодове. Специалната разлика е, че вместо масло се използва маргарин за омесване на тестото.
Съставки
- 3 бр. Киви
- 250 г Брашно
- 200 г Маргарин
- 100 г Захар
- 2 пакетчета Ванилова захар
- 1 пакетче Желатин
- 200 г Ягоди
- 4 бр. Круши
Начин на приготвяне
- 1. Брашното с маргарина, захарта и ванилията са омесват на тесто.
- 2. Топката тесто се завива в полиетиленово фолио и се оставя в хладилникa за половин час.
- 3. Формичките се намазват с маргарин и се поръсват с брашно.
- 4. От тестото се оформят топчета, които се разпределят във всяка формичка равномерно по страните с палец. Стърчащата част от тарталетите се маха. Дъното се надупчва с вилица, за да не бухне.
- 5. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна до порозовяване на тестото.
- 6. След като изстинат, в тарталетите се подреждат резенчета от киви, круша и ягоди.
- 7. Желатинът се поставя в съд на водна баня и се разбърква, докато се разтвори напълно.
- 8. След това с желатина се намазват плодовете и се слагат в хладилника, за да стегнат. Накрая може да поръсите тарталетите с кокосови стърготини и с пудра захар.