Мек и изискан вкус за ценители.
Съставки
- 1 бурканче Пюре от кестени
- 1 бр. Ябълка
- 250 г Краве масло
- 500 г Брашно
- 1 щипка Сол
- 200 мл Вода
Начин на приготвяне
- 1. Замесва се тесто от 500 г брашно, 1 ч.л. сол и малко хладка вода.
- 2. Меси се, докато се изглади, и се разделя на 5 топки, които се оставят да престоят 20 минути, намазани с мазнина и покрити с хартия.
- 3. Точат се кръгове върху покривка. Когато позасъхнат, петте кори се нареждат една върху друга, като между тях се слага масло.
- 4. Изрязват се квадрати с големина по желание. В средата се поставя една непълна лъжица кестеново пюре, смесено с 1 настъргана на ситно ябълка, след което върховете се сгъват към средата. Отново се маже с масло.
- 5. Пирожките се сгъват на две и се нареждат в намазаната тавичка. Отгоре отново се нареждат бучки масло. За цялото количество е необходимо ок. 200 г краве масло.
- 6. Пекат се на 180-200 градуса в продължение на 25-30 минути до златисто. Поднасят се топли.