Медът допринася за неповротимия вкус и хрупкавина на пилешките бутчета.

Съставки

  • 1/2 връзка Магданоз
  • 2-3 с.л. Олио
  • 600 г Картофи
  • 1 скилидка Чесън
  • 2 с.л. Пчелен мед
  • 25 г Краве масло
  • 2 бр. Лимони
  • 4 бр. Пилешки бутчета
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. С нож се отделя долната от горната част на бутчетата.
  • 2. Настъргва се кората на единия лимон и се нарязва на филийки.
  • 3. Пилешкото се изпържва и се поръсва със сол и черен пипер. Слага се в тавичка.
  • 4. В същата мазнина се пържат за 2 минути разполовените картофи и заедно с лимоновите резени се прибавят към пилето.
  • 5. Изцежда се сокът на другия лимон. Смесва се с маслото и меда и се загряват.
  • 6. Добавя се нарязаният на ситно чесън.
  • 7. С получената медена смес се залива пилешкото и се пече 40-50 минути при температура 200 градуса.
  • 8. Сервира се поръсено обилно с нарязан магданоз.