Медът допринася за неповротимия вкус и хрупкавина на пилешките бутчета.
Съставки
- 1/2 връзка Магданоз
- 2-3 с.л. Олио
- 600 г Картофи
- 1 скилидка Чесън
- 2 с.л. Пчелен мед
- 25 г Краве масло
- 2 бр. Лимони
- 4 бр. Пилешки бутчета
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. С нож се отделя долната от горната част на бутчетата.
- 2. Настъргва се кората на единия лимон и се нарязва на филийки.
- 3. Пилешкото се изпържва и се поръсва със сол и черен пипер. Слага се в тавичка.
- 4. В същата мазнина се пържат за 2 минути разполовените картофи и заедно с лимоновите резени се прибавят към пилето.
- 5. Изцежда се сокът на другия лимон. Смесва се с маслото и меда и се загряват.
- 6. Добавя се нарязаният на ситно чесън.
- 7. С получената медена смес се залива пилешкото и се пече 40-50 минути при температура 200 градуса.
- 8. Сервира се поръсено обилно с нарязан магданоз.