Опияняващ вкус, който ще ви очарова.

Съставки

  • 3-4 с.л. Нишесте
  • 100 г Маслини
  • 1 връзка Мащерка
  • 1 консерва Домат
  • 250 мл Пилешки бульон
  • 250 мл Сухо червено вино
  • 2 с.л. Доматено пюре
  • 2 с.л. Олио
  • 2 глави Лук
  • 1 скилидка Чесън
  • 4 бр. Пилешки гърди
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Олиото се загрява и в него се изпържват нарязаните на ивици пилешки гърди.
  • 2. Изваждат се, а в същата мазнина се глазират нарязаните на ситно лук и чесън и се прибавя доматеното пюре.
  • 3. Сместа се угася с червеното вино, бульона и доматите.
  • 4. Добавя се месото и се подправя с мащерка, като преди това се заделят няколко стръкчета за украса.
  • 5. Прибавят се маслините. Захлупва се и се вари на тих огън около 45 минути.
  • 6. Нишестето се разтваря в малко вода и яденето се уплътнява.
  • 7. След като заври се подправя със сол и черен пипер. Декорира се с цветчета мащерка.