Опияняващ вкус, който ще ви очарова.
Съставки
- 3-4 с.л. Нишесте
- 100 г Маслини
- 1 връзка Мащерка
- 1 консерва Домат
- 250 мл Пилешки бульон
- 250 мл Сухо червено вино
- 2 с.л. Доматено пюре
- 2 с.л. Олио
- 2 глави Лук
- 1 скилидка Чесън
- 4 бр. Пилешки гърди
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Олиото се загрява и в него се изпържват нарязаните на ивици пилешки гърди.
- 2. Изваждат се, а в същата мазнина се глазират нарязаните на ситно лук и чесън и се прибавя доматеното пюре.
- 3. Сместа се угася с червеното вино, бульона и доматите.
- 4. Добавя се месото и се подправя с мащерка, като преди това се заделят няколко стръкчета за украса.
- 5. Прибавят се маслините. Захлупва се и се вари на тих огън около 45 минути.
- 6. Нишестето се разтваря в малко вода и яденето се уплътнява.
- 7. След като заври се подправя със сол и черен пипер. Декорира се с цветчета мащерка.