Познато ястие със свежо допълнение.

Съставки

  • 1 стрък Розмарин
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 600 г Пилешки пържоли
  • 400 г Картофи
  • 150 г Балучка
  • 200 г Чери домати
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 1 бр. Лимон
  • 1 скилидка Чесън
  • 2 бр. Люти червени чушки
  • 3 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Пилешкото се нарязва на едри кубчета и се запържва на два пъти в 1 с.л. от зехтина.
  • 2. Изважда се и в същия съд се запържват нарязаните картофи и обелените лукчета.
  • 3. В купа се смесват чесънът, стрит на паста с малко сол, наситненият розмарин, едната нарязана люта чушка, червеният пипер, зехтинът, сокът от лимона, всичко се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква.
  • 4. Месото се връща обратно в съда при зеленчуците, прибавя се лютата смес, разбърква се много добре и се наливат около 150 мл вода. Ястието се пече на 180 градуса за около 45 минути, докато картофите омекнат.
  • 5. Слагат се чери доматите, разбърква се и се допича за още 10 минути.
  • 6. Ястието се поднася с наситнения магданоз и с нарязаната червена люта чушка.