Ястие, което върви със всякаква гарнитура - от зелена салата до варени зеленчуци.
Съставки
- 1 бр. Пиле
- 500 г Дюли
- 50 г Краве масло
- 50 г Захар
- 2 глави Лук
- 10 г Брашно
- 2 щипки Сол
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Пилето се измива и се вари с малко сол, докато омекне.
- 2. После се реже на порции, които се пържат до зачервяване и се задушават отделно в мазнината с лука, нарязан на тънко и дълго.
- 3. Добавя се брашното и като стане златисто, се ръси с червения пипер и се залива с бульона от пилето.
- 4. Пускат се опържените порции заедно с обелените и нарязани на парчета дюли и се вари на тих огън.
- 5. Прибавя се захар и когато ястието стане, се слага и маслото.
- 6. Поднася се топло. Задно с парчетата дюли може да се добави и 1 пръчица канела.