Ястие, което върви със всякаква гарнитура - от зелена салата до варени зеленчуци.

Съставки

  • 1 бр. Пиле
  • 500 г Дюли
  • 50 г Краве масло
  • 50 г Захар
  • 2 глави Лук
  • 10 г Брашно
  • 2 щипки Сол
  • 2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Пилето се измива и се вари с малко сол, докато омекне.
  • 2. После се реже на порции, които се пържат до зачервяване и се задушават отделно в мазнината с лука, нарязан на тънко и дълго.
  • 3. Добавя се брашното и като стане златисто, се ръси с червения пипер и се залива с бульона от пилето.
  • 4. Пускат се опържените порции заедно с обелените и нарязани на парчета дюли и се вари на тих огън.
  • 5. Прибавя се захар и когато ястието стане, се слага и маслото.
  • 6. Поднася се топло. Задно с парчетата дюли може да се добави и 1 пръчица канела.