Тези пилешки шишчета са с чудесен азиатски сос, аправен на основата на фастъци. В случая се използва фастъчено масло. Не пропускайте пресния кориандът. Той може да не е най-изпозлваната съставка в българската кухня, но специално за тази рецепта си струва да го включите без притеснение. Той се балансира с останалите вкусове и дава приятена свежест.
За соса са ви нужни:
4 с.л фастъчено масло
2 стръка пресен чесън
2 стръка зелен лук
2 ч. л. пресен кориандър
джинджифил - настърган, 1 ч.л.
половин люта чушка
1 лайм - кората и сокът
1 ч ч. л. захар
3 с.л. соев сос
Изсипете всички продукти в блендера и пасирайте, докато се получи хомогенна каша. Консистенцията е като на боза.
Съставки
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 4 бр. Пилешки пържоли
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пържолите на малки хапки. Поръсете парчетата с куркума.
- 2. Изсипете соса в тавичка и поставете шишчета там. Облейте ги добре,з а да попият вкусовете и ароматите.
- 3. Добре е да престоят в соса поне 2 часа.
- 4. Извадете и изпечете в добре загрят грил или в грил тиган на котлона. От захарта в соса месото ще се карамелизира и ще добие приятен златист цвят.
- 5. За гарнитура използвайте салата от пресни, сезонни зеленчуци или картофено пюре, овкусено със сусамово оли.