Пилешко месо, моцарела, розмарин, сметана - всичко това се запича до златисто.
Съставки
- 4 бр. Пилешко филе
- 4 глави Лук
- 2 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Краве масло
- 300 г Сирене Моцарела
- 300 г Квасена сметана
- 10 с.л. Прясно мляко
- 4 стръка Розмарин
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Пилешките филета се нарязват на хапки, а лукът се оформя на малки кубчета.
- 2. Зехтинът се загрява и се задушават в него филетата за 4-5 минути.
- 3. Добавят се 2 с.л. масло и нарязаният лук. Подправят се със сол и черен пипер.
- 4. Моцарелата се нарязва на ситно и заедно с розмарина се добавят към млякото и сметаната.
- 5. Пилешкото се прибавя.
- 6. Получената смес се изсипва в намаслена форма и се запича във фурната за 6-8 минути.