Пилешко месо, моцарела, розмарин, сметана - всичко това се запича до златисто.

Съставки

  • 4 бр. Пилешко филе
  • 4 глави Лук
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Краве масло
  • 300 г Сирене Моцарела
  • 300 г Квасена сметана
  • 10 с.л. Прясно мляко
  • 4 стръка Розмарин
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Пилешките филета се нарязват на хапки, а лукът се оформя на малки кубчета.
  • 2. Зехтинът се загрява и се задушават в него филетата за 4-5 минути.
  • 3. Добавят се 2 с.л. масло и нарязаният лук. Подправят се със сол и черен пипер.
  • 4. Моцарелата се нарязва на ситно и заедно с розмарина се добавят към млякото и сметаната.
  • 5. Пилешкото се прибавя.
  • 6. Получената смес се изсипва в намаслена форма и се запича във фурната за 6-8 минути.