Вкусна рецепта, предоставена от мама Мария Данчева и Деница Данчева, участвали в предаването "Мама готви по-добре".
Съставки
- 800 г Картофи
- 600 г Пилешки дроб
- 800 г Картофи
- 3 с.л. Пчелен мед
- 300 г Краве масло
- 4 глави Лук
- 400 мл Прясно мляко
Начин на приготвяне
- 1. Обелете и нарежете лука и го запържете в тиган с разтопено масло.
- 2. След това добавете меда и разбъркайте, докато лука се карамелизира.
- 3. Сварете дробчетата леко и когато са готови ги отцедете от водата.
- 4. Сложете ги в тигана с лука, подправете със сол и черен пипер.
- 5. За картофеното пюре обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете във вода.
- 6. Отцедете ги и още топли ги намачкайте, като добавите масло, прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.
- 7. Сервирайте дробчетата с пюрето.