Вкусна рецепта, предоставена от мама Мария Данчева и Деница Данчева, участвали в предаването "Мама готви по-добре".

Съставки

  • 800 г Картофи
  • 600 г Пилешки дроб
  • 800 г Картофи
  • 3 с.л. Пчелен мед
  • 300 г Краве масло
  • 4 глави Лук
  • 400 мл Прясно мляко

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете и нарежете лука и го запържете в тиган с разтопено масло.
  • 2. След това добавете меда и разбъркайте, докато лука се карамелизира. 
  • 3. Сварете дробчетата леко и когато са готови ги отцедете от водата.
  • 4. Сложете ги в тигана с лука, подправете със сол и черен пипер.
  • 5. За картофеното пюре обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете във вода. 
  • 6. Отцедете ги и още топли ги намачкайте, като добавите масло, прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.
  • 7. Сервирайте дробчетата с пюрето.