Останало Ви е пилешко месо от предната вечер, сега може да направите съвсем ново ястие.
Съставки
- 1 връзка Зелен лук
- 1 бр. Краставица
- 1 с.л. Зехтин
- 4 с.л. Соев сос
- 4 с.л. Шери
- 1/2 ч.л. Китайска смес от 5 подправки на прах
- 2 скилидки Чесън
- 1 с.л. Захар
- 1/2 глава Китайско зеле
- 300 г Готово пилешко
Начин на приготвяне
- 1. В малък тиган се сипват зехтинът заедно със соевия сос и сухото шери.
- 2. Добавят се китайска смес от 5 подправки на прах, счуканите скилидки чесън и захарта. Внимателно се загряват, докато захарта се разтопи, след което сместа се оставя да ври 1 минута.
- 3. Готовото пилешко месо се нарязва на лентички и се добавя в тигана.
- 4. Пилето се запържва се 3-4 минути или докато стане горещо и лепкаво.
- 5. Нарязва се връзката зелен лук заедно с краставицата - на колелца, след което се подреждат в чиния с главата китайско зеле, нарязана на тънко.
- 6. Китайските палачинки се затоплят според указанията на опаковката.
- 7. Пилето със зеления лук, краставицата, китайското зеле се слага върху палачинките. Завиват се и са готови за консумация.