Вкусна рецепта, предоставена от мама Венета и Андреа Димитрови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 500 г Пилешко бонфиле
  • 4 глави Лук
  • 5 скилидки Чесън
  • 6 бр. Зелени чушки
  • 1/2 ч.ч. Бяло вино
  • 3 с.л. Квасена сметана
  • 2 с.л. Соев сос
  • 200 г Спанак
  • 5 бр. Яйца
  • 150 г Краве сирене
  • 1 връзка Пресен лук

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте олиото в уок и запържете пилешкото с малко олио.
  • 2. После добавете малко топла вода, нарязани лука, чесъна и накрая чушките. Налейте виното и соевия сос.
  • 3. Бъркайте около 10-на минути, след това поръсете с настъргания джиндифил с подправките.
  • 4. Накрая добавете сметаната, разбъркайте и изключете котлона.
  • 5. За да направите пюрето със спанак и яйца наситнете пресния лук и го запържете в малко олио.
  • 6. След това добавете спанака, оставете да омекне и тогава сложете начупеното сирене. 
  • 7. Чукнете вътре яйцата и оставете да се стегнат.
  • 8. На финала добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи, като внимавате да не накъсате яйцата.
  • 9. Сервирайте пилешкото с пюрето със спанак и яйца.