Вкусна рецепта, предоставена от мама Венета и Андреа Димитрови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 500 г Пилешко бонфиле
- 4 глави Лук
- 5 скилидки Чесън
- 6 бр. Зелени чушки
- 1/2 ч.ч. Бяло вино
- 3 с.л. Квасена сметана
- 2 с.л. Соев сос
- 200 г Спанак
- 5 бр. Яйца
- 150 г Краве сирене
- 1 връзка Пресен лук
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте олиото в уок и запържете пилешкото с малко олио.
- 2. После добавете малко топла вода, нарязани лука, чесъна и накрая чушките. Налейте виното и соевия сос.
- 3. Бъркайте около 10-на минути, след това поръсете с настъргания джиндифил с подправките.
- 4. Накрая добавете сметаната, разбъркайте и изключете котлона.
- 5. За да направите пюрето със спанак и яйца наситнете пресния лук и го запържете в малко олио.
- 6. След това добавете спанака, оставете да омекне и тогава сложете начупеното сирене.
- 7. Чукнете вътре яйцата и оставете да се стегнат.
- 8. На финала добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи, като внимавате да не накъсате яйцата.
- 9. Сервирайте пилешкото с пюрето със спанак и яйца.