Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета и Михаела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 700 г Пилешко филе
- 1 глава Глава лук
- 4 скилидки Чесън
- 4 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Горчица
- 1 с.л. Пчелен мед
- 400 г Зелен фасул
- 200 г Чери домати
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете лука на кръгчета.
- 2. Запържете го до поомекване в дълбок тиган със зехтин.
- 3. Прибавете пилешкото, нарязано на ивици.
- 4. Добавете сукания чесън и разбъркайте добре.
- 5. След като побелее месото сложете горицата и соевия сос.
- 6. Поръсете с черен пипер и задушете за 5-10 мин.
- 7. Залейте фасула с вряла вода, за да му падне леда, отцедете го.
- 8. В тенджера загрейте 3 с.л. зехтин и сложете наситнения чесън за около 30 секунди. След това прибавете измития фасул.
- 9. Пържете го 5-6 минути, като бъркате непрекъснато и налейте малко топла вода. Сложете няколко листа пресен джоджен и варете 15 минути.
- 10. Нарежете чери доматите на половинки и ги сложете при фасула. Водата вече трябва да се е изпарила, а фасулът - да е сварен.
- 11. Посолете, разбъркайте и оставете на котлона още 5 минути, колкото доматите да омекнат и да овкусят фасула. В края сложете малко масло.
- 12. Сервирайте пилешкото, гарнирано със зеления фасул с чери домати.