Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета и Михаела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 700 г Пилешко филе
  • 1 глава Глава лук
  • 4 скилидки Чесън
  • 4 с.л. Соев сос
  • 1 с.л. Горчица
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 400 г Зелен фасул
  • 200 г Чери домати

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете лука на кръгчета.
  • 2. Запържете го до поомекване в дълбок тиган със зехтин.
  • 3. Прибавете пилешкото, нарязано на ивици.
  • 4. Добавете сукания чесън и разбъркайте добре.
  • 5. След като побелее месото сложете горицата и соевия сос.
  • 6. Поръсете с черен пипер и задушете за 5-10 мин.
  • 7. Залейте фасула с вряла вода, за да му падне леда, отцедете го.
  • 8. В тенджера загрейте 3 с.л. зехтин и сложете наситнения чесън за около 30 секунди. След това прибавете измития фасул.
  • 9. Пържете го 5-6 минути, като бъркате непрекъснато и налейте малко топла вода. Сложете няколко листа пресен джоджен и варете 15 минути.
  • 10. Нарежете чери доматите на половинки и ги сложете при фасула. Водата вече трябва да се е изпарила, а фасулът - да е сварен.
  • 11. Посолете, разбъркайте и оставете на котлона още 5 минути, колкото доматите да омекнат и да овкусят фасула. В края сложете малко масло.
  • 12. Сервирайте пилешкото, гарнирано със зеления фасул с чери домати.