Приготвено по този начин пилето е леко сладко, пикантно и с фин вкус. Рецептата е на Алисън Роман, писателка и кулинар, която става известна със своята рецепта за джинджифилови бисквити с бял шоколад. Издала е две кулинарни книги - Nothing Fancy и Dining In.
Съставки
- 1 бр. Пиле
- 1 с.л. Сол
- 2 с.л. Черен пипер
- 4 с.л. Зехтин
- 2 глави Лук
- 1 бр. Лимон
- 6 бр. Фурми
- 4 стръка Мащерка
- 1 ч.ч. Вода
- 1 ч.л. Червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 250 градуса. Натрийте пилето навсякъде със сол и пипер.
- 2. Сипере 2 с.л. зехтин в дълбока тава и ги загрейте във фурната. Сложете пилето с гърдите нагоре и притиснете леко.
- 3. Печете, докато месото стане златисто отгоре - около 10 минути.
- 4. Добавете лука и лимона, нарязани на едро. Продължете печенето на средна скара, докато лукът леко се карамелизира. Отнема около 5 минути.
- 5. Добавете фурмите, мащерката и водата. Поръсете пилето с червен пипер и покрийте с фолио. Печете още около 25 минути.
- 6. Готовото пиле оставете да се охлади 10 минути, след което отгоре стрийте мащерка.