Приготвено по този начин пилето е леко сладко, пикантно и с фин вкус. Рецептата е на Алисън Роман, писателка и кулинар, която става известна със своята рецепта за джинджифилови бисквити  с бял шоколад. Издала е две кулинарни книги - Nothing Fancy и Dining In.

 

Съставки

  • 1 бр. Пиле
  • 1 с.л. Сол
  • 2 с.л. Черен пипер
  • 4 с.л. Зехтин
  • 2 глави Лук
  • 1 бр. Лимон
  • 6 бр. Фурми
  • 4 стръка Мащерка
  • 1 ч.ч. Вода
  • 1 ч.л. Червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 250 градуса. Натрийте пилето навсякъде със сол и пипер.
  • 2. Сипере 2 с.л. зехтин в дълбока тава и ги загрейте във фурната. Сложете пилето с гърдите нагоре и притиснете леко.
  • 3. Печете, докато месото стане златисто отгоре - около 10 минути.
  • 4. Добавете лука и лимона, нарязани на едро. Продължете печенето на средна скара, докато лукът леко се карамелизира. Отнема около 5 минути. 
  • 5. Добавете фурмите, мащерката и водата. Поръсете пилето с червен пипер и покрийте с фолио. Печете още около 25 минути. 
  • 6. Готовото пиле оставете да се охлади 10 минути, след което отгоре стрийте мащерка.