Характерно за тази рецепта са малките главички арпаджик, които се готвят заедно с месото и останалите зеленчуци. Тъй като е продукт, който се намира по-трудно и само в определено време, може да го замените и с червен лук, но определено ще има различен вкус. Беконът в тази рецепта не е задължителен, но ще прибави много аромат и допълнителен вкус. Най-подходящата гарнитурата е свежа салата или картофено пюре. 

Съставки

  • 1 бр. Пиле
  • 250 г Арпаджик
  • 4 скилидки Чесън
  • 200 г Гъби
  • 70 г Бекон
  • 4 с.л. Олио
  • 400 мл Червено вино
  • 100 мл Пилешки бульон
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 бр. Дафинов лист
  • 2 стръка Мащерка

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете добре измитото пиле на 8 части. 
  • 2. Главичките арпаджик се оставят цели. Месото и лукът се запържват за 5 минути в олиото. 
  • 3. Добавят се зеленчуците, дафиновият лист и мащерката. 
  • 4. Долива се с виното и се посолява. Оставя се да покъкри 5-7 минути. 
  • 5. Сипва се пилешкият бульон и се оставя да ври 20 минути. 
  • 6. Беконът се реже на ивици и се запържва.