Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариана Мерджанова и Веселина Христова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Пилешко филе
 - 2 бр. Сирене Моцарела
 - 200 г Домати от консерва
 - 1/2 глава Лук
 - 2-3 скилидки Чесън
 - 1 ч.л. Риган
 - 1-2 бр. Яйце
 - 100 г Пармезан
 - 2 бр. Тиквички
 
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото месо на тънки шницели. Поръсете ги със сол и черен пипер.
 - 2. Поръсете ги със сол и черен пипер. В чиния смесете галетата и пармезана.
 - 3. Потопете филетата в яйцето и после в галетата.
 - 4. Изпържете ги в тиган със зехтин.
 - 5. Пригответе соса като задушите лукът, после чесъна и доматите.
 - 6. Подправете го с риган и сол.
 - 7. Върху всяко пилешко филе сложете кръгчета моцарела и отгоре сос.
 - 8. Запечете за няколко минути в силна фурна. Докато се разтопи моцарелата.
 - 9. За направата на тиквичките, нарежете ги на тънки филиики. Овкусете ги със зехтин, сол и оцет балсамико и ги изпечете на грил тиган. Поръсете ги с настинен копър.
 - 10. Сервирайте запеченото пилешко с доматения сос и тиквичките като гарнитура.
 
                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    