Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариана  Мерджанова и Веселина Христова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 бр. Пилешко филе
  • 2 бр. Сирене Моцарела
  • 200 г Домати от консерва
  • 1/2 глава Лук
  • 2-3 скилидки Чесън
  • 1 ч.л. Риган
  • 1-2 бр. Яйце
  • 100 г Пармезан
  • 2 бр. Тиквички

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото месо на тънки шницели. Поръсете ги със сол и черен пипер.
  • 2. Поръсете ги със сол и черен пипер. В чиния смесете галетата и пармезана.
  • 3. Потопете филетата в яйцето и после в галетата.
  • 4. Изпържете ги в тиган със зехтин.
  • 5. Пригответе соса като задушите лукът, после чесъна и доматите.
  • 6. Подправете го с риган и сол.
  • 7. Върху всяко пилешко филе сложете кръгчета моцарела и отгоре сос.
  • 8. Запечете за няколко минути в силна фурна. Докато се разтопи моцарелата.
  • 9. За направата на тиквичките, нарежете ги на тънки филиики. Овкусете ги със зехтин, сол и оцет балсамико и ги изпечете на грил тиган. Поръсете ги с настинен копър.
  • 10. Сервирайте запеченото пилешко с доматения сос и тиквичките като гарнитура.