Вкусна рецепта, предоставена от мама Мария и Петър Младенови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 700 г Пилешки бутчета
  • 200 г Бекон
  • 3 стръка Босилек
  • 3 скилидки Чесън
  • 150 г Гъби
  • 3 бр. Печени червени чушки
  • 1/2 бурканче Кисели краставички
  • 50 мл Бяло вино
  • 800 г Картофи
  • 1/2 л Прясно мляко
  • 40 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото филе на кубчета и го запържете в тиган със зехтин до златиста коричка.
  • 2. В друг тиган със зехтин задушете зеленчуците и чесъна като добавите виното.
  • 3. Прибавете нарязани киселите краставички, бекона и печените чушки.
  • 4. Накрая смесете всичко в тигана с пилешкото и оставете за няколко минути на котлона да се задуши.
  • 5. Направете пюрето като сварите картофите и ги намачкате с масло, мляко, сол.
  • 6. Поднесете пилешкото върху канапе от картофено пюре.