Вкусна рецепта, предоставена от мама Мария и Петър Младенови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 700 г Пилешки бутчета
- 200 г Бекон
- 3 стръка Босилек
- 3 скилидки Чесън
- 150 г Гъби
- 3 бр. Печени червени чушки
- 1/2 бурканче Кисели краставички
- 50 мл Бяло вино
- 800 г Картофи
- 1/2 л Прясно мляко
- 40 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото филе на кубчета и го запържете в тиган със зехтин до златиста коричка.
- 2. В друг тиган със зехтин задушете зеленчуците и чесъна като добавите виното.
- 3. Прибавете нарязани киселите краставички, бекона и печените чушки.
- 4. Накрая смесете всичко в тигана с пилешкото и оставете за няколко минути на котлона да се задуши.
- 5. Направете пюрето като сварите картофите и ги намачкате с масло, мляко, сол.
- 6. Поднесете пилешкото върху канапе от картофено пюре.