Тези пуканки са по-различни от традиционните, в компанията на които сме свикнали да гледаме филм. Но също са и по-здравословни. Може да ги предложите като следобеден снакс, предястие или лека вечеря, като добавите млечен сос.
Малките розички от карфиол наричаме пуканки, защото са също така рошави и закачливи. направете парченцата малки, колкото за една хапка. Ако не обичате люто, заменете пикантния пипер с обикновен и пропуснете чилито.
Съставки
- 1 глава Карфиол
- 4 с.л. Олио
- 4 с.л. Кокосово мляко
- 1 с.л. Лют червен пипер
- 1 ч.л. Чили на прах
- 1 ч.л. Настърган джинджифил
- 2 с.л. Лимонов сок
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Розов пипер
Начин на приготвяне
- 1. Измийте карфиола и го подсушете върху кърпа.
- 2. В дълбока купа смесете всички продукти и разбъркайте.
- 3. Накъсайте карфиола на малки розички и ги пуснете в купата по няколко. Разбъркайте добре, за да полепне пикантата смес по тях.
- 4. Застелете тава с хартия за печене и изсипете карфиола там. Разстелете добре, за да не се застъпват. Така ще се изпекат равномерно. Отгоре завийте с фолио за печене, като подгънете крайчетата по ръба на тавата.
- 5. Печете в предварително загрята на 230 градуса фурна.
- 6. Изпечените и изстинали карфиолени пуканки поръсете с лимонов сок. Може да поръсите и със свежи зелени подправки - магданоз, мащерка или копър.