Една по-различна картофена салата от Афганистан.
Съставки
- 200 г Кисело мляко
- 1-2 щипки Сол
- 1 щипка Лют червен пипер
- 1 щипка Куркума
- 10 г Джинджифил
- 1 скилидка Чесън
- 2 с.л. Зехтин
- 100 г Домати от консерва
- 500 г Картофи
- 1 ч.л. Джоджен
- 1-2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Наситнените чесън и джинджифил се запържват в зехтина.
- 2. Наливат се пасираните домати и се овкусяват с лютия пипер и куркумата.
- 3. След минута се добавят добре измитите картофи, нарязани на дебели шайби.
- 4. Разбъркват се и се налива около 200 мл вода.
- 5. Сместа се похлупва и се готви на тих огън до готовност, като накрая се посолява.
- 6. Сосът се приготвя като киселото мляко се смесва с ментата и се овкусява със сол.
- 7. Картофите се сервират с млечния сос.