Една по-различна картофена салата от Афганистан.

Съставки

  • 200 г Кисело мляко
  • 1-2 щипки Сол
  • 1 щипка Лют червен пипер
  • 1 щипка Куркума
  • 10 г Джинджифил
  • 1 скилидка Чесън
  • 2 с.л. Зехтин
  • 100 г Домати от консерва
  • 500 г Картофи
  • 1 ч.л. Джоджен
  • 1-2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Наситнените чесън и джинджифил се запържват в зехтина.
  • 2. Наливат се пасираните домати и се овкусяват с лютия пипер и куркумата.
  • 3. След минута се добавят добре измитите картофи, нарязани на дебели шайби.
  • 4. Разбъркват се и се налива около 200 мл вода.
  • 5. Сместа се похлупва и се готви на тих огън до готовност, като накрая се посолява.
  • 6. Сосът се приготвя като киселото мляко се смесва с ментата и се овкусява със сол.
  • 7. Картофите се сервират с млечния сос.