Можете да се забавлявате безкрайно с тези свежи билкови крекери, защото възможностите за използвани билки са много - мащерка, магданоз, лавандула, градински чай (салвия), розмарин, босилек, риган, чубрица. Има само едно условия - задължително е да да са свежи и сочни. Пресните билки се поставят направо върху тестото, след което то се оформя на крекери - кръгли или правоъгълни. 

Бонус съвети при приготвянето:

Маслото задължително трябва да е на стайна температура. 

Използвайте пресен розмарин, изсушеният няма да бъде толкова ароматен. Откъснете листата от стеблата. Тях може да използвате като шишчета за печене на пилешки късчета, например.  

Ако използвате кухненски робот, смесвайте съставките само в първите 30 секунди. След това доомесете на ръка. Само така ще сте сигурни, че нищо няма да остане на трохи и бучки.

В зависимост от водното съдържанието на маслото и сиренето, може да се наложи да добавите малко вода към тестото, за да го съберете. Започнете с 1/2 ч.л. и след това повече, ако е нужно. В обратния вариант може да се наложи да добавите още брашно.

Най-добре запазват зеления си цвят върху крекерите магданозът, градинският чай, лавандулата и мащерката.  


Към изборените продукти допълнително си пригответе цели листа зелени билки и подправки, които да поставите върху тестото

Съставки

  • 1/4 ч.л. Черен пипер
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 2 с.л. Розмарин
  • 1 ч.ч. Пармезан
  • 1 1/4 ч.ч. Брашно
  • 1/2 ч.ч. Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Поставете брашното, сиренето, розмарина, солта и черния пипер в купата на кухненския робот. Добавете мекото масло, нарязано на парчета, и включете, докато стане ронлива смес. Докато тестото се събере, отнема около 30 секунди. 
  • 2. Омесете с ръце, ако е необходимо. 
  • 3. Поставете тестото върху оризова хартия и го разточете на кора с дебелина около сантиметър. Подредете листата от билките на разстояние едно от друго. Сложете втори лист хартия и отново разточете внимателно, за да влязат билките в тестото. 
  • 4. Използвайте формичка за рязане, за да направите кръгове или квадрати точно около листото.

     

  • 5. Подредете крекерите върху хартия за печене. 
  • 6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна 10-15 минути.