Нека си представим мекотата на печените картофи, за които пикантният топинг с маслини и боб, е предназначен.
Съставки
- 1 с.л. Лимонов сок
- 1 бр. Авокадо
- 150 г Квасена сметана
- 2 бр. Люти чушлета
- 50 г Маслини
- 1 щипка Сол
- 1/2 ч.л. Кимион
- 2 с.л. Зехтин
- 400 г Червен боб
- 4 бр. Картофи
Начин на приготвяне
- 1. Консервираният червен боб се измива и отцежда. Половината се сипва в купа и се намачкайва с вилица заедно с 2 с.л. захтин, ½ ч.л. смлян кимион и сол.
- 2. Останалият боб заедно с отцедените и едро нарязани маслини и нарязаната люта чушка се добавят към сместа.
- 3. Картофите се пекат и се разрязват на половина, но не докрай.
- 4. Топингът се разпределя върху печенте картофи и се залева със заквасена сметана.
- 5. Печените картофи с топинга се гарнират с резени авокадо и салата от домати, овкусени с 1 с.л. сок от лимон и зехтин.