Рецептата е основна - лесна, за всеки, който иска да направи пай.
За този пай може да използвате готова, замразена форма тесто, които се продават в по-големите магазини. Диаметърът й трябва да е 23 см или по-голям. Колкото по-голяма е формата, толкова по-плитък ще е пълнежът. Ако не разполагате с готова форма, може да замесите маслено тесто по тази РЕЦЕПТА.
Съчетанието пюре от тиква и кленов сироп гарантира невероятен аромат на сладкиша. Разбира се, може да замените кленовия сироп с мед.
За сметаната използвайте екстракт от бурбонска ванилия, за да сте сигурни, че наистина ще усетите по-различен вкус и аромат. Изборът на качествени продукти ви гарантира добър краен резултат.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Джинджифил
- 1 ч.л. Канела
- 1 с.л. Пълнозърнесто брашно
- 1/2 ч.ч. Кленов сироп
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 2 бр. Яйца
- 1,5 ч.ч. Пюре от тиква
- 1/4 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте тиквеното пюре с яйцата. Добавете прясното мляко, кленовия сироп, брашното, канелата, джинджифила и солта и разбъркайте добре.
- 2. Изсипете сместа в предварително изпечена форма за пай с диаметър 23 см.
- 3. Печете 55-60 минути. Преместете върху метална решетка и оставете да се охлади.
- 4. Сипете ваниловия екстракт в сметаната и разбийте, докато се получи пухкава смес. Сервирайте пая с лъжица сметана, поръсена с малко канела.