Тази торта има само 8 съставки и се прави толкова бързо, че може да си я приготвите дори за закуска.
За да се получи вкусен и пухкав блат, се уверете, че млякото и яйцата са на стайна температура. За да затоплите яйцата по-бързо, може да ги сложите в чаша с топла вода за около 5 минути.
Лесно може да направите различни вариации на тортата. Можете да я поднесете с пресни плодове или с шоколадова глазура. За повече аромат в тестото може да добавете различни екстракти - бадем, малина, мента, портокал или лимонов сок.
За глазурата използвайте следната рецепта:
90 г масло
350 г захар
2 с. л. мляко
щипка сол
Разбийте маслото в купа на висока скорост, докато стане светло и пухкаво. Добавете захарта, мляко и солта. Разбийте за 5 минутина висока скорост. Ако глазурата е твърде гъста, добавете допълнително и малко мляко. Може да се съхранява в хладилник до 2 седмици.
Съставки
- 120 г Краве масло
- 200 г Захар
- 120 мл Прясно мляко
- 1 ч.л. Ванилов екстракт
- 180 г Бяло брашно
- 2 ч.л. Бакпулвер
- 4 бр. Белтъци
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте маслото на средна скорост с миксер, докато се получи крем. Отнема около 4 минути.
- 2. Постепенно добавете захарта и разбивайте, докато стане пухкаво.
- 3. Разбъркайте млякото и ванилията.
- 4. Пресейте брашното и бакпулвера заедно. Добавете към сместа с масло млечната смес. Лъжица по лъжица сипете и брашното, като разбивате на ниска скорост, докато стане хомогенна смес.
- 5. Разбийте белтъците на умерена скорост, докато стане твърд сняг. Когато вдигнете вилките на миксера, трябва да се образуват върхове, които не падат. Добавете към останалата смес. Изсипете тестото в правоъгълна форма, намазана с масло и поръсена с брашно, за да не залепне.
- 6. Печете на 350 ° за 35 минути. Проверете дали е изпечена добре, като забиете дървена клечка. Ако при изваждането по нея няма залепнало тесто, може да извадите блата.
- 7. Оставете блата да се охлади за 10 минути. Отгоре покрийте с бяла глазура.