Тази торта има само 8 съставки и се прави толкова бързо, че може да си я приготвите дори за закуска. 

За да се получи вкусен и пухкав блат, се уверете, че млякото и яйцата са на стайна температура.  За да затоплите яйцата по-бързо, може да ги сложите в чаша с топла вода за около 5 минути. 

Лесно може да направите различни вариации на тортата. Можете да я поднесете с пресни плодове или с шоколадова глазура. За повече аромат в тестото може да добавете различни екстракти - бадем, малина, мента, портокал или лимонов сок. 

За глазурата използвайте следната рецепта:
90 г масло
350 г захар
2 с. л. мляко 
щипка сол
Разбийте маслото в купа на висока скорост, докато стане светло и пухкаво. Добавете захарта, мляко и солта. Разбийте за 5 минутина висока скорост. Ако глазурата е твърде гъста, добавете допълнително и малко мляко. Може да се съхранява в хладилник до 2 седмици. 

Съставки

  • 120 г Краве масло
  • 200 г Захар
  • 120 мл Прясно мляко
  • 1 ч.л. Ванилов екстракт
  • 180 г Бяло брашно
  • 2 ч.л. Бакпулвер
  • 4 бр. Белтъци

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте маслото на средна скорост с миксер, докато се получи крем. Отнема около 4 минути.
  • 2. Постепенно добавете захарта и разбивайте, докато стане пухкаво. 
  • 3. Разбъркайте млякото и ванилията. 
  • 4. Пресейте брашното и бакпулвера заедно. Добавете към сместа с масло млечната смес. Лъжица по лъжица сипете и брашното, като разбивате на ниска скорост, докато стане хомогенна смес. 
  • 5. Разбийте белтъците на умерена скорост, докато стане твърд сняг. Когато вдигнете вилките на миксера, трябва да се образуват върхове, които не падат. Добавете към останалата смес. Изсипете тестото в правоъгълна форма, намазана с масло и поръсена с брашно, за да не залепне.
  • 6. Печете на 350 ° за 35 минути. Проверете дали е изпечена добре, като забиете дървена клечка. Ако при изваждането по нея няма залепнало тесто, може да извадите блата. 
  • 7. Оставете блата да се охлади за 10 минути. Отгоре покрийте с бяла глазура.