Леко ястие с полезни мазнини и протеини. Точно от това има нужда тялото ни през пролетта. 

Съставки

  • 2 щипки Копър
  • 2 щипки Сол
  • 2 щипки Черен пипер
  • 60 г Пармезан
  • 8 бр. Пъдпъдъчи яйца
  • 2 бр. Авокадо

Начин на приготвяне

  • 1. Разрежете авокадото на половина и махнете костилката. Става лесно като забиете в нея острата част на ножа, която се намира в долната му част, непосредствено при дръжката. Поставете половинките в тавичка, застлана с хартия за печене. 
  • 2. Всяка половинка авокадо поръсете със сол и пипер. За пикантност може да добавите ситно нарязан чесън. Във всяка половинка се чукват по 2 яйца, ако авокадото е по-малко, може и едно. 
  • 3. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Внимавайте при печенето - ако препечете авокадото, то ще загорчи.  
  • 4. Върху горещото авокадо настържете пармезан. Ще се разтопи от топлината.