Леко ястие с полезни мазнини и протеини. Точно от това има нужда тялото ни през пролетта.
Съставки
- 2 щипки Копър
 - 2 щипки Сол
 - 2 щипки Черен пипер
 - 60 г Пармезан
 - 8 бр. Пъдпъдъчи яйца
 - 2 бр. Авокадо
 
Начин на приготвяне
- 1. Разрежете авокадото на половина и махнете костилката. Става лесно като забиете в нея острата част на ножа, която се намира в долната му част, непосредствено при дръжката. Поставете половинките в тавичка, застлана с хартия за печене.
 - 2. Всяка половинка авокадо поръсете със сол и пипер. За пикантност може да добавите ситно нарязан чесън. Във всяка половинка се чукват по 2 яйца, ако авокадото е по-малко, може и едно.
 - 3. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Внимавайте при печенето - ако препечете авокадото, то ще загорчи.
 - 4. Върху горещото авокадо настържете пармезан. Ще се разтопи от топлината.
 

                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    