Всичко, с което разполагате в хладилника: кромид лук, патладжани, тиквички, домати, чушки, моркови, картофи, може да бъде включено в тази рецепта.

Съставки

  • 2 с.л. Балсамов оцет
  • 2 бр. Домати
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Тиквички
  • 2 бр. Патладжани
  • 2 глави Лук
  • 1-2 щипки Сол
  • 1 щипка Бял пипер
  • 1 връзка Копър
  • 6 ч.ч. Вода
  • 2 ч.ч. Ориз
  • 2-3 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът се обелва и се нарязва на кръгчета, както и всички останали зеленчуци.
  • 2. За овкусяването им са нужни: зехтин, балсамов оцет и сол на вкус. Зеленчуците трябва да поемат от тази марината за около половин час.
  • 3. Използва се оребрен тиган, за да се опекат овкусените зеленчуци, като се следи да не изгорят.
  • 4. Оризът се накисва за няколко часа във вода, след което се отцежда.
  • 5. Слага се в 4-5 с.л. олио в тиган и се запържва.
  • 6. Добавят се 2 ч.ч. топла вода и оризът се оставя да поеме водата, като се разбърква с дървена лъжица.
  • 7. Добавя се още на 2 пъти по 2 ч.ч. гореща вода.
  • 8. Когато оризът омекне, се овкусява с бял пипер, сол и копър, нарязан на ситно.