Вкусни и апетитно запечени на фурна.
Съставки
- 1-2 щипка Черен пипер
- 2 с.л. Червен винен оцет
- 2 с.л. Кафява захар
- 4 стръка Пресен лук
- 1 ч.л. Риган
- 1 ч.л. Лют червен пипер
- 1 ч.л. Кимион
- 1 1/2 с.л. Сол
- 4 скилидки Чесън
- 1,2 кг Свински ребърца
- 1 бр. сок от портокал
- 50 мл Олио
Начин на приготвяне
- 1. Ребрата се почистват от ципата.
- 2. Кимионът се запича на сух тиган и след това се стрива в хаванче.
- 3. Маринатата се приготвя като в блендер се смилат наситнените лук и чесън, кимионът, пушеният пипер, риганът, захарта, портокаловият сок, олиото, оцетът, черен пипер и солта.
- 4. Месото се залива с маринатата.
- 5. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя за 1 нощ в хладилника.
- 6. Завива се добре в алуминиево фолио.
- 7. Месото се пече 3 часа на 130 градуса.
- 8. Фолиото се отстранява.
- 9. Ребрата се запичат за още 15 минути на 200 градуса.