Авокадото е добър източник на фибри, калий, витамин В и ненаситени мастни киселини.

Съставки

  • 4 стръка Зелен лук
  • 2 с.л. Захаросан джинджифил
  • 2 с.л. Винен оцет
  • 2 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2 ч.л. Горчица
  • 2 ч.л. Горчица
  • 2 ч.л. Пчелен мед
  • 1 с.л. Соев сос
  • 1 с.л. Олио
  • 180 г Листа от спанак
  • 4 бр. Филе от сьомга
  • 25 г Кориандър

Начин на приготвяне

  • 1. Спанакът се слага в суха тенджера само с водата по листата и се бърка на слаб огън за 2 минути, докато се свие. Отцежда се и се оставя настрана,
  • 2. Сьомгата се запича в предварително нагрят тиган на котлона за 2-3 минути от всяка страна.
  • 3. За маринатата смесете в олиото, соевия сос, меда, горчицата и 1 с.л. от лимоновия сок.
  • 4. Печете рибата, без да я покривате, 15 минути. Рибата се поставя в маринатата.
  • 5. За да се приготви сосът, се разполовяват плодовете, отстраняват се костилките и се нарязват на кубчета 2 плода авокадо.
  • 6. Добавя се виненият оцет, нарязаният захаросан джинджифил и счуканата скилидка чесън. Нарязват се стръкчетата лук и тънката част от стръковете и листата на 25 г кориандър в салцата. Всичко се разбърква.
  • 7. Рибата се гарнира със спанака и се полива с авокадовата смес.