Авокадото е добър източник на фибри, калий, витамин В и ненаситени мастни киселини.
Съставки
- 4 стръка Зелен лук
- 2 с.л. Захаросан джинджифил
- 2 с.л. Винен оцет
- 2 скилидки Чесън
- 2 с.л. Зехтин
- 2 ч.л. Горчица
- 2 ч.л. Горчица
- 2 ч.л. Пчелен мед
- 1 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Олио
- 180 г Листа от спанак
- 4 бр. Филе от сьомга
- 25 г Кориандър
Начин на приготвяне
- 1. Спанакът се слага в суха тенджера само с водата по листата и се бърка на слаб огън за 2 минути, докато се свие. Отцежда се и се оставя настрана,
- 2. Сьомгата се запича в предварително нагрят тиган на котлона за 2-3 минути от всяка страна.
- 3. За маринатата смесете в олиото, соевия сос, меда, горчицата и 1 с.л. от лимоновия сок.
- 4. Печете рибата, без да я покривате, 15 минути. Рибата се поставя в маринатата.
- 5. За да се приготви сосът, се разполовяват плодовете, отстраняват се костилките и се нарязват на кубчета 2 плода авокадо.
- 6. Добавя се виненият оцет, нарязаният захаросан джинджифил и счуканата скилидка чесън. Нарязват се стръкчетата лук и тънката част от стръковете и листата на 25 г кориандър в салцата. Всичко се разбърква.
- 7. Рибата се гарнира със спанака и се полива с авокадовата смес.