Всичко, което ви е необходимо за този великолепен кулинарен шедьовър е авокадо и сьомга.

 

Съставки

  • 25 г Кориандър
  • 4 стръка Зелен лук
  • 1 скилидка Чесън
  • 2 с.л. Захаросан джинджифил
  • 1 с.л. Лимонов сок
  • 2 ч.л. Горчица
  • 2 ч.л. Пчелен мед
  • 1 с.л. Соев сос
  • 1 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява предварително на 220 градуса
  • 2. Приготвя се маринатата, като се смесват в плитък съд 1 с.л. зехтин, 1 с.л. соев сос, 2 ч.л. течен мед, 2 ч.л. горчица и 1 с.л. лимонов сок.
  • 3. Поставят се 4 филета сьомга в плитък огнеупорен съд и и се заливат с маринатата.
  • 4. Сьомгата се пече, без да се покрива, 15 минути или докато месото се лесно и се зачерви на места.
  • 5. За да приготвите салцата, разполовете, отстранете костилките и нарежете на кубчета 2 плода авокадо.
  • 6. Добавят се 2 с.л. бял винен оцет, 2 с.л. нарязан захаросан джинджифил и 1 счукана скилидка чесън.
  • 7. Нарязват се 4 стръка зелен лук и тънката част от стръковете и листата на 25 г кориандър в салцата. Разбъркват се.