Всичко, което ви е необходимо за този великолепен кулинарен шедьовър е авокадо и сьомга.
Съставки
- 25 г Кориандър
- 4 стръка Зелен лук
- 1 скилидка Чесън
- 2 с.л. Захаросан джинджифил
- 1 с.л. Лимонов сок
- 2 ч.л. Горчица
- 2 ч.л. Пчелен мед
- 1 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява предварително на 220 градуса
- 2. Приготвя се маринатата, като се смесват в плитък съд 1 с.л. зехтин, 1 с.л. соев сос, 2 ч.л. течен мед, 2 ч.л. горчица и 1 с.л. лимонов сок.
- 3. Поставят се 4 филета сьомга в плитък огнеупорен съд и и се заливат с маринатата.
- 4. Сьомгата се пече, без да се покрива, 15 минути или докато месото се лесно и се зачерви на места.
- 5. За да приготвите салцата, разполовете, отстранете костилките и нарежете на кубчета 2 плода авокадо.
- 6. Добавят се 2 с.л. бял винен оцет, 2 с.л. нарязан захаросан джинджифил и 1 счукана скилидка чесън.
- 7. Нарязват се 4 стръка зелен лук и тънката част от стръковете и листата на 25 г кориандър в салцата. Разбъркват се.