Лесно и много бързо предложение за пъстърва на фурна. Основните продукти са риба и картофи. Тайната е в използването на хартия за печене, вкоято рибата се увива, и в намазването със смес от равни количества зехтин и лимонов сок. 






 


Съставки

  • 4 стръка Мащерка
  • 6 бр. Картофи
  • 1 бр. Лимон
  • 4 с.л. Зехтин
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 бр. Пъстърва
  • 2 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Рибата се измива и почиства от вътрешностите. Посолява се и се подправя с черен пипер отвън и отвътре.
  • 2. Сокът от лимона и половината зехтин се смесват. С четка се намазва рибата от всички страни. Върху нея нареждат няколко кръгчета лимон.
  • 3. Нарежете домата на дебели филийки и го сложете на хартията. Върху него сложете рибата.
  • 4. В дълбока купа се смесва останалия зехтин с листенцата от мащерка. Сипват се картофите - за предпочитане дребни; ако са едри - ги нарежете на парчета. Объркват се или купата се раздрусва енергично, за да се овкусят. Сипват се около рибата. Друг вариант е да печете картофите, увити в отделна хартия. 
  • 5. Рибата се увива добре в хартия, като краищата се прегъват добре, за да се получи ефект на задушаване.
  • 6. Поставя се в загрята на 200 градуса фурна и се пече около 10 минути.