За приготвянето на тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са необходими 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен. Нахутът е и добър източник на желязо, фолиева киселина и фибри, и е по-лесен за смилане от повечето бобови. За тази рецепта е добре да се използва предварително сварен или консервиран нахут.
Съставки
- 1/2 с.л. Кимион
- 1/2 с.л. Морска сол
- 1 с.л. Зехтин
- 400 г Нахут
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 180 градуса.Нахутът се подсушава и се поставя в купа.
- 2. Овкусява се със зехтина и подправките и се разбърква.
- 3. Разстила се в тавичка и се пече 30 мин, като се разбърква на всеки 10-ина минути.
- 4. Оставя се да се охлади преди сервирането в подходящи купички. Да ви е сладко!