Когато ви се прииска да имате нещо дребно за похапване или планувате кино вечер, но не искате да дъвчете нездравословен чипс - печеният нахут е чудесно решение.
В комбинация с розмарин и чесън се получава много уханно ястие.
Съставки
- 2 скилидки Чесън
- 1 ч.л. Розов пипер
- 10 листенца Розмарин
- 1 с.л. Зехтин
- 1 консерва Нахут
Начин на приготвяне
- 1. Отцедете нахута от водата, с която е бил в консервата. Най-лесно е да го направите, като изсипете консервата в гевгир.
- 2. Застелете тава с хартия за печене. Изсипете нахута. Полейте го със зехтина. Поръсете с прясно смлян пипер.
- 3. Измийте листенцата розмарин и ги нарежете на ситно. Поръсете нахута с подправката. Нарежете чесъна на ситно, сложете го при нахута и разбъркайте.
- 4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 минути, като периодично разбърквате.
- 5. Печеният нахут става особено ароматен и чудесно се комбинира с бира.