Когато ви се прииска да имате нещо дребно за похапване или планувате кино вечер, но не искате да дъвчете нездравословен чипс - печеният нахут е чудесно решение.


В комбинация с розмарин и чесън се получава много уханно ястие. 

Съставки

  • 2 скилидки Чесън
  • 1 ч.л. Розов пипер
  • 10 листенца Розмарин
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 консерва Нахут

Начин на приготвяне

  • 1. Отцедете нахута от водата, с която е бил в консервата. Най-лесно е да го направите, като изсипете консервата в гевгир. 
  • 2. Застелете тава с хартия за печене. Изсипете нахута. Полейте го със зехтина. Поръсете с прясно смлян  пипер. 
  • 3. Измийте листенцата розмарин и ги нарежете на ситно. Поръсете нахута с подправката. Нарежете чесъна на ситно, сложете го при нахута и разбъркайте.
  • 4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 минути, като периодично разбърквате. 
  • 5. Печеният нахут става особено ароматен и чудесно се комбинира с бира.