Набор от вкусове и аромати, които ще завладеят кухнята на всеки дом.
Съставки
- 4 бр. Патладжани
- 400 г Домати
- 1 щипка Захар
- 200 г Сирене
- 200 г Кашкавал
- 2 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Обелете патладжаните, нарежете ги на тънки филиики и ги посолете.
- 2. Оваляйте ги в брашно и ги запържете в сгорещено олио.
- 3. За да направите соса запържете чесъна в малко зехтин, добавете доматите, щипка захар и наситнен магданоз.
- 4. Оставете соса да покъкри на котлона.
- 5. За да направите панираните топчета в купа рендосайте сиренето икашкавала.
- 6. Прибавете наситнени чесън и копър и разбъркайте добре.
- 7. Направете малки топчета от сместа, панирайте ги в яйце, картофено пюре на люспи и пакяйце.
- 8. Изпържете ги в сгорещено олио.
- 9. Сервирайте патладжаните, поляти сдоматения сос и гарнирани с панираните топчета.