Набор от вкусове и аромати, които ще завладеят кухнята на всеки дом. 

Съставки

  • 4 бр. Патладжани
  • 400 г Домати
  • 1 щипка Захар
  • 200 г Сирене
  • 200 г Кашкавал
  • 2 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете патладжаните, нарежете ги на тънки филиики и ги посолете.
  • 2. Оваляйте ги в брашно и ги запържете в сгорещено олио.
  • 3. За да направите соса запържете чесъна в малко зехтин, добавете доматите, щипка захар и наситнен магданоз.
  • 4. Оставете соса да покъкри на котлона.
  • 5. За да направите панираните топчета в купа рендосайте сиренето икашкавала.
  • 6. Прибавете наситнени чесън и копър и разбъркайте добре.
  • 7. Направете малки топчета от сместа, панирайте ги в яйце, картофено пюре на люспи и пакяйце.
  • 8. Изпържете ги в сгорещено олио.
  • 9. Сервирайте патладжаните, поляти сдоматения сос и гарнирани с панираните топчета.